Nicole Kidman, plachá kráska, mama štyroch detí

Nicole Kidman, plachá kráska, mama štyroch detí.

,,Myslela som si, že nikdy nezažijem materstvo v tom zmysle, že sama porodím dieťa. Vyskúšala som si toľko spôsobov, ako sa stať matkou, lebo som si deti adoptovala i porodila a jedno mám od náhradnej matky….”

Hovorí sa o nej, že kedysi bola krásnym doplnkom hollywoodskej hviezdy Toma Cruisa. Postupne sa z nej však stala žiadaná herečka prvej triedy.

Nicole Mary Kidman sa narodila 20. júna 1967 v Honolulu na Havaji, kde v tom čase študoval jej otec.
Vyrastala však na predmestí Sydney v Austrálii, kam sa presťahovali, keď mala štyri roky. Po narodení dostala Nicole ešte jedno havajské meno ,,Hōkūlani“, podľa mláďaťa slona narodeného v blízkej ZOO, čo znamená ,,Nebeská hviezda”.

Nicole pochádza z rodiny s írskymi, škótskymi, ale i anglickými koreňmi. Otec bol biochemik, klinický psychológ a spisovateľ a matka zas poradkyňou dojčenia, a tiež oddanou feministkou, ktorá sa snažila svoje dve dcéry Nicole a mladšiu Antoniu, pripraviť na skutočný život.

Keď sa rodina vrátila do Austrálie, Nicole, ako malé dievčatko začala navštevovať balet a začal sa u nej začal prejavovať jej prirodzený herecký talent. Už v 14-tich rokoch sa objavovala v seriáloch a takmer cez noc sa stala celonárodnou hviezdou, a to vďaka seriálu ,,Vietnam“. Ten jej priniesol cenu za najlepšiu herečku roka. Upútala na seba pozornosť filmárov.

Nicole študovala na Victorian College of the Arts v Melbourne a na Phillip Street Theatre v Sydney. Ešte na univerzite dostala od spolužiačky obdivný list, kde ju pochválila za výkon v študentskom predstavení. Tou spolužiačkou bola súčasná režisérka Jane Campionová, ktorá s Nicole neskôr nakrútila drámu ,,Portrét dámy“.

V roku 1988 za rolu vo filme ,,Smaragdové mesto“ dostala nomináciu na cenu pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe. Za obsadenie vo filme ,,Flirtovanie“ si vyslúžila ocenenie Variety Award a austrálska verejnosť ju zvolila herečkou roka.

Úspešný thriller ,,Úplné bezvetrie“ sa stal jej vrcholom dovtedajšej filmografie, a tiež akýmsi vstupom do Hollywoodu.

Herečka sama o sebe priznala, že v detstve bola veľmi plachá a hanblivá. Dokonca koktala.

Dodnes je hanblivá, a preto nerada niekam chodí sama, či už na párty, alebo do plných reštaurácií. Plachá kráska bola dvakrát vydatá. Prvýkrát za hollywoodsku super hviezdu, herca Toma Cruisa. Spoznali sa pri natáčaní filmu ,,Dni hromu“ v roku 1989. O rok neskôr, na Štedrý deň, mali svadbu v Colorade.

Po neúspešnom otehotnení si adoptovali dve deti, dcéru Isabellu a syna Connora. Mali rozdielne názory na výchovu. Manželstvo sa po jedenástich rokoch skončilo rozvodom. Počas rozvodu s Tomom Cruisom vyhlásila, že nechce vychovávať deti ako scientológov.

V roku 2005 sa spoznala s terajším manželom Keithom Urbanom, country spevákom.
,,Vždy som chcela životného partnera, som jednoducho taká, nemám rada samotu. Mám veľké šťastie, že som ho našla. Vo vzťahu neberiem ani jeden deň ako samozrejmosť,” povedala.

Narodila sa im dcéra Sunday Rose.
Ich druhú dcéru Faith Margaret, im vynosila a priviedla na svet náhradná matka.

,,Najväčšiu radosť mi prinášajú moje deti”. Nicole Kidman

 Filmografia

Úplné bezvetrie (1989) Dni hromu (1990), Navždy a ďaleko (1992), Eyes Wide Shut (1999),
Moulin Rouge (2001), Tí druhí (2001), Hodiny (2002),
Návrat do Could Mountain (2003) – môj najobľúbenejší J
Stepfordské paničky (2004), Moja krásna čarodejnica (2005)
Austrália (2008), Králičia nora (2010),
Reportér (2012), Koľaje osudu (2013)

A mnohé ďalšie…

 

Vaša Iwka

 

https://translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=cs&u=http://zivotopis.osobnosti.cz/nicole-kidman.php&prev=search

 

 

Facebook komentár
Iwka Bašnáková

Iwka Bašnáková

Mám svoj štýl a prezradím vám z neho niečo. Nosím ružové okuliare a úsmev na tvári.

Dostávajte každý týždeň do schránky naše články
Nikdy nedáme váš mail niekomu inému.